Nová koupelna pro radost

cmss

Doby, kdy byla koupelna tou poslední místností v domě, nebo dokonce úplně chyběla, jsou naštěstí nenávratně pryč. Před dvaceti třiceti lety sice už byla koupelna běžnou součástí domácnosti, všechny však vypadaly tak nějak podobně – byly většinou malé a zároveň plnily ještě funkci prádelny a sušárny. Postupem času se začaly budovat koupelny nové, rozdílné ve svém stylu, vybavení, velikosti. Také majitelé starších nemovitostí chtějí mít koupelnu moderní, která poskytuje dostatek pohodlí a prostoru pro relaxaci. Pak nezbývá nic jiného než se pustit do rekonstrukce a takovou oázu pohody si vybudovat.

Čím začít rekonstrukci koupelny

Ať už se jedná o budování nové koupelny ve starším rodinném domě, nebo v paneláku, jedno mají společné – na začátku je třeba vytvořit a promyslet prostor. V domě nebude většinou s místem takový problém, majitelé si mnohdy mohou dovolit velkolepější řešení, třeba i s přilehlou saunou. Náročnější bývá rekonstrukce maličké koupelny v panelovém domě. I tady se dají najít zajímavá řešení, na jejichž začátku je úklid koupelny a WC (pračka se dá třeba přesunout do kuchyně, úklidové prostředky do předsíně apod.). Častým řešením bývá zrušení příčky mezi koupelnou a záchodem.

Moderní vybavení koupelny

Po vyřešení prostoru přicházejí na řadu zednické a instalatérské práce a po nich už to zajímavější – obklady. Na trhu je nepřeberné množství barev, vzorů, velikostí. Ten, kdo si nevěří, měl by se poradit s architektem, protože barvy jsou velmi důležité a působí na nás víc, než si myslíme. Asi nejpodstatnější je pak vybavení koupelny. Vana, nebo sprchový kout? Nebo obojí? Opět je z čeho vybírat – různé tvary a funkce, masážní trysky, sprchové boxy…

Jakou koupelnu si můžeme dovolit?

O potřebném prostoru a vybavení jsme se už zmínili, takže přichází otázka Kde na rekonstrukci koupelny vzít? Úvahou o rekonstrukci koupelny často startují úvahy o renovaci dalších částí bytu nebo dokonce o komplexní rekonstrukci. Na úvěr do 500 000 Kč není třeba žádného ručitele ani není nutná nemovitost k zástavě. Na takový úvěr lze dosáhnout i v případě, že u ČMSS není dosud uzavřena žádná smlouva.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress
Provozovatel těchto stránek není přímým prodejcem ani zprostředkovatelem finančních produktů. Informace uváděné autory příspěvků jsou aktuální v době zveřejnění. Ověření jejich aktuální platnosti je v roli čtenáře. Provozovatel nezodpovídá za obsah uvedený v reklamních jednotkách / bannerech / článcích.